MAGUSHAPU KANA ANANASSIVIILUDEGA

KLASSIKALINE ketšup

KOOSTISAINED:

4 portsjonit | Valmistamisaeg: 20 minutit |

1 kg nahata kanafileed ja/või kanakintse, tükkideks lõigatuna
pool sibulat, õhukesteks viiludeks lõigatuna
suuri küüslauguküüsi, peeneks hakitult
paprika (punane või roheline), tükeldatult
4 spl õli
6 spl tärklist (eelistatavalt maisitärklist)
120 ml õunasiidriäädikat
60 ml mett
väike purk konserveeritud ananassitükke ja 60 ml konservivedelikku
3 spl ketšupit KITCHEN MASTERS Classic
2 tl sojakastet
2 tl suhkrut (soovitatavalt pruuni suhkrut)
jahvatatud musta pipart
soola
peeneks hakitud rohelist sibulat

VALMISTAMINE:

Vala tärklis, jahvatatud must pipar ja näpuotsatäis soola suurde kaussi ja sega hoolega. Lisa viiludeks lõigatud kanaliha tükid ja kata kõik tükid seguga.

Kuumuta suurel pannil õli ja prae selles üks kanalihatükk. Pööra aeg-ajalt, kuni see on kenasti pruunistunud. Küpseta umbes 5 minutit.

Samal ajal sega kausis õunasiidriäädikas, mesi, ananassimahl, ketšup, sojakaste, suhkur ja peeneks hakitud küüslauk.

Pane praetud kanalihatükk kaussi ja prae ülejäänud kanalihatükke aeg-ajalt pöörates umbes 3 minutit. Lisa viilutatud sibulad ja paprika ning küpseta veel 2 minutit, kuni köögivili on pehme.

Pane varem praetud kanalihatükid koos konservananassiga pannile ja lisa valmistatud kaste. Sega hoolega, et kaste kataks kõik tükid, ja küpseta veel mõni minut, kuni kaste hakkab keema.

Puista magushapule kanale hakitud rohelist sibulat ja serveeri keedetud riisiga.

Retseptid

KANASALAT

GNOCCHI’D (KARTULIKLIMBID) PRAETUD KANAGA

TÄIDETUD KIRSSTOMATID

PASTA TOMATIKASTMES

GLASUURITUD RIBID GRILLKASTMES

SUUPISTE KÕVA JUUSTU MÄÄRDEGA